Tervetuloa Posion seurakuntaan!

Jeesus sanoo: ”Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on kumpuava elävän veden virrat” (Joh. 7:38). Samalla tavoin kuin Posion seurakunnan alue on täynnä eläviä, kirkkaita ja virvoittavia vesiä, kaipaamme myös me samanlaisia vesiä jatkuvasti sisimpäämme. Niitä Kristus lupaa meille joka päivä sanassaan. Kristuksen todellinen elämä meissä voi tyydyttää elämän janon. Sen tähden hän kutsuu meitä kulkemaan seurassaan missä elämäntilanteessa sitten olemmekin.

Toivomme, että näiltä sivuilta löytyisi jokaiselle jotakin mielekästä toimintaa ja yhdessäoloa varten. Posion seurakunnan jumalanpalvelus, kuorot, kerhot, diakoniapiirit ja monenlaiset erityisryhmät odottavat sinua mukaansa. Toivomme, että Posion seurakunta voisi toimia pitäjän ihmisten yhteisenä kohtauspaikkana.  Saakoon tuo yhteys rakentaa osallistujan sielua ja henkeä.

”Siinä on rakkaus, että Jumala rakasti meitä ja lähetti Poikansa syntiemme sovitukseksi”

(1 Joh 4:10).

- - - - - - - -

Virkatodistus- ja sukuselvitystilaukset tehdään 1.1.2019 alkaen Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai sähköisesti www.oulunseurakunnat.fi

Tahdotko sanoa tahdon Posiolla lauantaina 10.8.2019 ?

Posion seurakunta kutsuu posiolaisia pareja solmimaan avioliiton Posion kirkossa lauantaina 10.8.2019 klo 12-16. Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden solmia avioliitto ilman suurempia stressaavia häävalmisteluja. Morsiamen hääkimppukin tulee seurakunnan puolesta.

Vihkipari voi kutsua läheisensä mukaan kirkkoon. Vihkimiseen tarvitaan kaksi todistajaa, jotka voivat olla vihkiparin läheisiä tai seurakunnan työntekijöitä. Vihkiaikoja on tarjolla tunnin välein ja ne varataan Posion seurakunnan kirkkoherranvirastosta. Vapaita aikoja on jäljellä klo 12, 13,14 ja 15. Avioliittoon vihkiminen tapahtuu alttarilla yksi pari kerrallaan.

Vihkiparin on pyydettävä avioliiton esteiden tutkinta 19.7.2019 mennessä Oulun aluekeskusrekisteristä www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta  tai puh. 08- 316 1310. Esteiden tutkinta on voimassa 4 kuukautta.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun  käyneitä Suomen ev.lut.kirkon jäseniä. Jos puolisoista toinen kuuluu muuhun kristilliseen kirkkokuntaan ja toinen ev.lut.seurakuntaan, on vihkiminen pääsääntöisesti mahdollista. Jos toinen puolisoista on ulkomaalainen, esteiden tutkiminen voi kestää jopa viikkoja. Vihkimisen edellytykset tarkistetaan Oulun aluekeskusrekisterissä esteettömyyttä tutkittaessa.

Posion seurakunta tarjoaa seurakuntatalolla kakkukahvit vihkiparille ja pienelle hääseurueelle. Tästä tulee tehdä etukäteisvaraus vihkiaikaa varattaessa.

Lisätietoja kirkkoherranvirastosta puh. 0400- 288 950

Messut ja muut tilaisuudet kirkosta

Kirjautuminen