Posion seurakunnan koronatiedote 19.3.2020

Ihmisten huoli koronaviruksen leviämisen takia kasvaa päivä päivältä. Kirkon tehtävä tässä tilanteessa on olla ihmisten rinnalla välittäen uskon ja toivon sanomaa. Käytännön toimintaa sopeutetaan tilanteen vaatimalla tavalla noudattaen valtionhallinnon ja piispojen ohjeita.

Piispojen ohjeistuksen mukaisesti jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina keskeytetään. Ne pidetään kirkossa sanajumalanpalveluksina, joissa ovat paikalla vain tilaisuuden toimittajat. Seurakunnan kotisivuilta löytyvän linkin kautta pääsee kuuntelemaan jumalanpalveluksia.

Kirkko on auki jokaisen jumalanpalveluksen jälkeen tunnin klo 11-12 hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki. Kirkossa voi olla yhtä aikaa läsnä 10 henkilöä. Hiljentymisen ja rukouksen mahdollistaminen kirkkotilassa on kansakunnan kriisinkestävyyden kannalta tärkeä asia.

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa keskusteluja, yksityistä sielunhoitoa, rippiä ja ehtoollista varten. Pyydämme olemaan yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisen median kautta.

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 henkeä. Haudalla tapahtuvaa siunaamista suositaan. Hautaan siunaamisissa voi olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Peruslinja pienestä tilaisuudesta säilyy. Hautaan siunaamisten ollessa näin pieniä voidaan harkita myös sitä, että muistotilaisuus järjestetään suurempana tilaisuutena myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua.

Perusteena 10 hengen rajoitukseen on vakava tartuntatautitilanne ja pyrkimys hillitä koronaviruksen leviämistä, mikä voi olla vaarallinen erityisesti vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville. Piispat toivovat ymmärrystä tälle tosiasialle. Luonnollisesti on selvää, ettei vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön tule osallistua tilaisuuksiin.

Seurakunnan säännöllinen viikkotoiminta on jäänyt tauolle toistaiseksi. Tämä koskee kaikkea ryhmätoimintaa, kuoroja, kerhoja, ruuanjakamista, leirejä, retkiä, konsertteja, syntymäpäiväkäyntejä, laitoshartauksia ja muita tapahtumia. Piispojen ohjeen mukaan toiminta siirretään verkkoon aina, kun se on mahdollista. Näitä vaihtoehtoja selvitellään parhaillaan.

Kirkkoherranvirasto palvelee 17.3. alkaen toistaiseksi vain puhelimitse ja sähköpostitse  ma, ti ja to klo 9-15 välisenä aikana. Kirkkoherranviraston yhteystiedot ovat puh.0400- 288 950 ja sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Diakoniatyön avustusasioissa pyydetään olemaan yhteydessä suoraan vs. diakoni/lähetyssihteeri  Irja Lohilahteen puh. 040- 844 9416 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Rohkaiskoon meitä kaikkia Jumalan sana:

”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.” (Psalmi 23: 4)

kirkkoherra Leena Pudas

puh. 040-759 4254

Kirkkoherranvirasto avoinna kiirastorstaina 9.4. klo 9-12

Tervetuloa Posion seurakuntaan!

Jeesus sanoo: ”Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on kumpuava elävän veden virrat” (Joh. 7:38). Samalla tavoin kuin Posion seurakunnan alue on täynnä eläviä, kirkkaita ja virvoittavia vesiä, kaipaamme myös me samanlaisia vesiä jatkuvasti sisimpäämme. Niitä Kristus lupaa meille joka päivä sanassaan. Kristuksen todellinen elämä meissä voi tyydyttää elämän janon. Sen tähden hän kutsuu meitä kulkemaan seurassaan missä elämäntilanteessa sitten olemmekin.

Toivomme, että näiltä sivuilta löytyisi jokaiselle jotakin mielekästä toimintaa ja yhdessäoloa varten. Posion seurakunnan jumalanpalvelus, kuorot, kerhot, diakoniapiirit ja monenlaiset erityisryhmät odottavat sinua mukaansa. Toivomme, että Posion seurakunta voisi toimia pitäjän ihmisten yhteisenä kohtauspaikkana.  Saakoon tuo yhteys rakentaa osallistujan sielua ja henkeä.

”Siinä on rakkaus, että Jumala rakasti meitä ja lähetti Poikansa syntiemme sovitukseksi”

(1 Joh 4:10).

Virkatodistus- ja sukuselvitystilaukset tehdään 1.1.2019 alkaen Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai sähköisesti www.oulunseurakunnat.fi

Messut ja muut tilaisuudet kirkosta