Posion seurakunnan ylintä päätösvaltaa käyttää seurakuntalaisten kirkollisvaaleilla valitsema kirkkovaltuusto. Valtuuston toimikausi kestää neljä vuotta. Seuraavat kirkollisvaalit järjestetään vuonna 2014. Kirkkovaltuusto päättää seurakunnan taloudesta, kiinteistöistä ja muusta yhteisestä toiminnasta.

Seurakunnan toimintaa ja taloutta johtaa kirkkoneuvosto yhdessä kirkkoherran kanssa. Kirkkoneuvoston jäsenet valitsee kirkkovaltuusto kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Kirkkoneuvoston tehtävänä on johtaa seurakunnan toimintaa, päättää kirkkovaltuuston talousarviossa hyväksyttyjen varojen käytöstä ja toimia seurakunnan hengellisen tehtävän edistämiseksi.  Nykyinen seurakuntastrategia löytyy dokumentista Kohtaamisen kirkko -Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020.

Johtokuntia on seurakunnassa neljä. Johtokunnat toimivat kirkkoneuvoston ja työalojen apuna toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Jäsenet johtokuntiin valitsee kirkkovaltuusto neljäksi vuodeksi kerrallaan.

Talous

Pöytäkirjat