Kirkolliset toimitukset

Kirkolliset toimitukset seuraavat koko ihmisen elämää. Niiden kautta seurakunta siunaa ja tukee rukouksin ihmisiä heidän elämänsä merkittävissä hetkissä. Joka sunnuntai jumalanpalveluksissa seurakunta rukoilee kastettujen lasten, konfirmoitujen nuorten, avioliittoon kuulutettujen sekä kuolleiden ja heidän läheistensä puolesta.

Kirkollisia toimituksia arvostavat ihmiset kaikkialla Suomessa. Monille toimitukset ovat ainut side kirkkoon ja seurakuntaan. Sen tähden pappien työssä toimitukset ovat tärkeällä sijalla. Posion oloissa konfirmaatiomessut ja erityisesti hautaan siunaamiset kokoavat paljon ihmisiä Jumalan sanan yhteyteen. Ennen kirkollista toimitusta käydään toimituskeskustelu, johon on hyvä varata aikaa. Seurakunta kannustaa olemaan yhteydessä myös toimituksen jälkeen. Papit vierailevat mielellään myös kodeissa.

Tarkempaa tietoa kirkollisista toimituksista sekä niiden suunnitteluun ja valmisteluun liittyvistä asioista löydät Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta.

» Tietoa kirkollisista toimituksista

Messut ja muut tilaisuudet kirkosta