Tervetuloa riparille !

Rippikoulu on paikka, jossa etsitään yhdessä vastauksia moniin tärkeisiin elämänkysymyksiin. Se on paikka, jossa kysellään, keskustellaan ja lauletaan. Rukous ja hartauselämä ovat myös tärkeä osa rippikoulun ohjelmaa yhdessä iltaohjelmien ja ryhmätuntien kanssa.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon. Konfirmaatiossa nuori tunnustaa uskonsa ja yhdessä muiden kanssa hän saa jatkaa kasvuaan seurakunnan siunauksen ja uskon kannattamana.

Posion seurakunnan rippikoulun paikallissuunnitelma

KESÄN 2017 RIPPIKOULUIHIN ILMOITTAUTUMINEN 14.10. MENNESSÄ.

Rippikoululaisten ja vanhempien yhteinen iltakahvitilaisuus kirkossa ke 5.10. klo 18.

Illassa tärkeää tietoa rippikouluvuodesta. Ilmoittautuminen kesän 2017 leireille alkaa.

Ilmoittautumiskaavakkeita ja rippikoulukortteja jaetaan rippikoulun aloitusillassa. Niitä voi hakea aloitusillan jälkeen myös kirkkoherravirastolta.

Rippikoulun aloittavat vuonna 2002 syntyneet nuoret.

Valittavana on kaksi rippikouluvaihtoehtoa:

Päivärippikoulu 5.-9.6.2017, konfirmaatio 11.6.

Leiririppikoulu 12.-16.6.2016, konfirmaatio 18.6.

RIPPIKOULUN KAIKILLE YHTEISET OPETUSPÄIVÄT

ke 5.10. klo 18 seurakuntatalolla rippikouluinfo ja vanhempainilta. Iltaan osallistuvat rippikoulun aloittavat nuoret ja heidän vanhempansa.

la 29.10. klo 10-14 opetuslauantai seurakuntatalolla

su 27.11. klo 10-14 rippikoulusunnuntai. Päivä alkaa kirkossa klo 10 messulla. Yhteiskyyti seurakuntatalolle, jossa ruokailu ja oppitunteja. Ulkoläksynä isä Meidän-rukous.

la 4.2. klo 10-14 opetuslauantai seurakuntatalolla. Ulkoläksynä 10 käskyä.

su 23.4. klo 10-14 rippikoulusunnuntai. Päivä alkaa kirkossa klo 10 messulla. Yhteiskyyti seurakuntatalolle, jossa ruokailu ja oppitunteja.Ulkoläksynä Herran Siunaus.

MYÖS MUUALLE RIPPIKOULUUN MENEVÄT ilmoittautuvat rippikouluun omassa seurakunnassa, keräävät rippikoulumerkinnät sekä osallistuvat talven opetuspäiviin

Rippikoulumaksu 40 e oman seurakunnan jäseneltä, 60 e toisen seurakunnan jäseneltä ja 80 e kirkkoon kuulumattomalta.

Tietoa rippikoulujen sisällöstä Posion seurakunnassa saa rippikoulun paikallissuunnitelmasta yllä olevan linkin kautta tai työntekijöiltä:

Timo Ellonen, seurakuntapastori, 0400-613577

Marjo Hautala, nuorisotyönohjaaja, 040-7066213