Sijainti

Posio on järvirikas pitäjä eteläisessä Lapissa. Posio sijaitsee ylängöllä. Eräät vesistöalueet sijaitsevat 240 metriä merenpinnan yläpuolella. Järviä alueella onkin runsaasti, samoin jokia ja puroja. Maisemaa hallitsevat myös tunturit, vaarat, suot ja laajat havumetsät. Tunnetuimia alueen luontonähtävyyksiä ovat Riisitunturin kansallispuisto sekä Korouoman rotkokanjoni. Muita erityisiä nähtävyyksiä ovat  Posion kirkko, Pentik-mäki museoineen sekä Posion kotiseutumuseo.

Sanan ”posio” alkuperä on saamen kielessä. Perinteisesti ”posio” eli saamelaisittain ”poassu” on tarkoittanut kodan aivan takimmaista osaa. Vanhassa saamelaisessa perinteessä se oli pyhä paikka. Pohjoissaamelaisessa raamatunkäännöksessä ilmestysmajan eli telttatemppelin kaikkein pyhin osa on ”pyhä posio” eli ”bassi poassu”.

Posion seurakunta kuuluu osana Oulun hiippakuntaa sekä Rovaniemen rovastikuntaa. Seurakunnan jäsenmäärä oli vuoden 2010 lopussa yhteensä 3484 henkeä, joka on 84 % alueen koko väestöstä.

Virastomme sijainti TÄSTÄ

Kirkkomme sijainti TÄSTÄ