Toimitilat ja muut alueet

Posion seurakunnan toimitilat palvelevat seurakuntalaisia niin hengellisten tilaisuuksien, perhe- ja sukujuhlien, konserttien kuin erilaisten kokousten pitopaikkoina. Posion kirkko sijaitsee Taivalkoskentien varrella Posion Kirkonkylässä noin 3 kilometrin päässä kuntakeskuksesta. Seurakuntatalo, jonka yhteydessä ovat kirkkoherranvirasto sekä eri työmuotojen toimistot sijaitsee Aholan kylässä, alueen kuntakeskuksessa.

Leirikeskus Saarisiula tarjoaa loistavat puitteet leireille ja retkille. Paikka on suosittu myös erilaisten juhlien pitopaikkana. Saarisiula sijaitsee kauniilla mäntykangas alueella, Saarijärven rannalla noin 15 kilometrin päässä kuntakeskuksesta.

Seurakunnan hautausmaat sijaitsevat eri puolilla pitäjää. Hautausmaista vanhin on Lotanniemi, josta ensimmäiset hautakirjamerkinnät ovat jo 1760-luvulta. Toinen merkittävä hautausmaa on Sarvisaaren saarihautausmaa, jonne on pysyvästi haudattu vainajia 1800-luvun puolesta välistä alkaen. Hautausmaiden sijainnit löydät seuraavan sivun linkeistä.